Ambalaj carton odulat vs Ambalaj carton rigid
  • Blog

15

Iunie
Ambalaj carton odulat vs Ambalaj carton rigid

Dacă vrei să obții , creșterea vânzărilor, păstrarea clienților și oferirea unei experiențe încântătoare pentru clienți, asigurate că știi diferența dintre ambalaj din carton ondulat și ambalaj din carton rigid, pentru a te asigura că utilizazezi tipul de material de ambalare corect pentru afacerea TA.

Deși ambalajele din carton ondulat și ambalajele din carton rigid arată similar și par să îndeplinească aceleași sarcini, în realitate sunt destul de diferite ca structură și scop.

Deci, atunci când apare întrebarea - ce tip de carton ar trebui să utilizezi pentru a satisface nevoile tale de ambalare - și cele ale clienților? Alegerea ambalajului din carton ondulat sau rigid va avea un impact semnificativ asupra impresiilor clienților, astfel încât este important să înțelegi diferențele dintre cele două tipuri de ambalaje.

Diferența ambalajelor din carton ondulat și rigid

Cartoanele ondulate sunt alcătuite din câteva straturi de material. Cele trei straturi includ o căptușeală interioară, o căptușeală exterioară și un mediu care se deplasează între cele două straturi.

Este un material rezistent, flexibil cu o greutate ușoară – un lucru important pentru cei care livrează un număr semnificativ de pachete. Ambalajul din carton ondulatul oferă un nivel înalt de asigurare ca produsele livrate din depozit vor fi în formă excelentă la destinația finală.  

Totodată cartoanele ondulate sunt materiale ecologice, reciclabile şi netoxice și sunt rezistente la grăsimi, gaze, hidrocarburi, acizi.

Ambalajele din carton ondualt pot fi folosite în diferite industrii și desigur personalizate/tipărite.

Cartonul rigid este format din hârtie groasă sau hârtie grea. Cutiile rigide sunt o opțiune de ambalare pentru articolele care necesită sau merită o atenție specială. Deaceea în ultimii ani, pentru ambalarea produselor se folosesc cutii rigide personalizate. Acestea sunt utilizate mai ales pentru ambalarea produselor fragile precum telefoane mobile, tablete, produselor cosmetice și parfumerie, băuturilor spirtoase etc. Materialul dur folosit pentru ambalarea acestor cutii rigide le diferențiază de celelalte cutii, deaceea companiile/ brand-urile preferă să folosească această cutie în loc de o cutie de carton obișnuită. Cutiile rigide permit orice tip de imprimare personalizată pe ele pentru identitatea de marcă. Oamenilor și companiilor le place să își plaseze logo-ul pe cutii.

Cutiile rigide sunt suficient de atractive pentru a atrage oamenii către marca și produsul tău.  Principalele avantaje la ambalajele/ cutiile din carton rigid sunt:

·        Cutiile rigide sunt de înaltă calitate

·        Produsul din ele rămâne în siguranță datorită durității cutiei

·        Sunt suficient de atractive pentru a atrage clienții dvs. potențiali

Și ca orice alt produs are și dezavantaje. Principalele fiind:

                ·      Acestea sunt mai scumpe în comparație cu cutiile de carton simplu sau ondulat personalizat

               .   Transportarea lor este mai scumpă din cauza volumului


Când ai nevoie să ambalezi un produs, lucrează cu experții în ambalaje. Specialiștii noștri în ambalaje pot colabora cu tine, și te vor ajuta să creezi orice tip de ambalaj, pentru a face o impresie de durată.